Het bedrijf

World Forum is een toonaangevend internationaal congrescentrum gevestigd in Den Haag, stad van vrede en recht.

Het World Forum is sinds 2009 onderdeel van GL events, een Frans bedrijf dat 40 congres- en evenementenlocaties wereldwijd exploiteert. GL events is ruim 30 jaar geleden opgericht en heeft zijn sporen verdiend in de internationale congreswereld. Zowel in de dienstverlening voor en organisatie van grootschalige evenementen, als het managen van tentoonstelling- en congrescentra in Azi√ę, Zuid Amerika en Europa.

Het World Forum heeft de Nuclear Security Summit 2014 (NSS), de grootste top ooit in Nederland gehouden, succesvol gehost. Hierbij waren 58 wereldleiders aanwezig, waaronder de Amerikaanse president Barack Obama. Het trok rond de 5.000 delegatieleden en ca. 3.000 journalisten naar de stad Den Haag.

Het is door evenementen zoals de NSS dat het World Forum heeft aangetoond in staat te zijn (internationale) congressen en evenementen op topniveau te kunnen hosten. Het World Forum is een specialist op het gebied van safety & security en heeft daarmee veel ervaring opgebouwd.

Sinds juli 2013 is de Gemeente Den Haag weer gebouweigenaar geworden van het World Forum. Voor zowel het World Forum als de gemeente Den Haag is deze stap van groot strategisch belang voor het behalen van het gezamenlijk doel: nog meer internationale congressen naar Den Haag halen en daarmee tweede internationale congresstad van Nederland worden.

De komende drie jaar zal de Gemeente Den Haag 25 miljoen investeren in het gebouw. Deze investering wordt deels aangewend voor het uitbreiden van de expositieruimte van het World Forum.

Contactgegevens

World Forum
Churchillplein 10
2517 JW Den Haag
Nederland

T +31 (0)70 306 63 66
E info@worldforum.nl
I www.worldforum.nl
KVK 27356153